Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

Pracownik IBB honorowym współpracownikiem naukowym Gembloux Agro-Bio Tech-University of Liège w Belgii11.12.2019 12:31

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że dr hab. Małgorzata Kus-Liśkiewicz, została powołana na honorowego współpracownika naukowego Gembloux Agro-Bio Tech-University of Liège w Belgii. W ramach współpracy realizowane są badania naukowe dotyczące wykorzystania metabolitów drożdży niekonwencjonalnych do syntezy nanomateriałów. Część wyników prowadzonych eksperymentów została opublikowana w czasopismach o zasięgu międzynarodowym, tj. w Biotechnology Progress oraz w Microbial Cell Factories (poniżej szczegółowe dane).

- Characterization of a nontoxic pyomelanin pigment produced by the yeast Yarrowia lipolytica; Ben Tahar I, Kus-Liśkiewicz M, Lara Y, Javaux E, Fickers P; Biotechnol Prog; 2019 Sep 16:e2912;

- Green pyomelanin-mediated synthesis of gold nanoparticles: modelling and design, physico-chemical and biological characteristics; Ben Tahar I, Fickers P, Dziedzic A, Płoch D, Skóra B, Kus-Liśkiewicz M; Microb Cell Fact; 2019 Dec 3:18,210


 

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow